ေခ်ာ့ကလက္စားျခင္းျဖင့္ အဝလြန္ျခင္းႏွင့္ ေသြးတိုးေရာဂါတို႔ ျဖစ္ႏုိင္ေျခ ေလွ်ာ့ခ်ႏိုင္



အညိဳေရာင္ ေခ်ာ့ကလက္မ်ားတြင္ Flavanol ဓာတ္ေပါင္းသည္ ခႏၶာကိုယ္ အေလးခ်ိန္ တိုးလာျခင္းကို တားဆီးတိုက္ဖ်က္ေပးသလို ေသြးတိုးေရာဂါ၏ ၿခိမ္းေျခာက္မႈကိုလည္း အဟန္႔အတား ျဖစ္ေစေၾကာင္း ပညာရွင္မ်ားက လက္ခံထားသည္

ေခ်ာ့ကလက္သည္ ေသြးတိုးႏွင့္ အဝလြန္ျခင္းတို႔ကို ကာကြယ္ေပးသည့္ ဓာတ္စာေကာင္း တစ္ခုျဖစ္ေၾကာင္း သိပၸံပညာရွင္မ်ားက ေထာက္ခံခဲ့သည္။ ေခ်ာ့ကလက္တြင္ ပါဝင္ေသာ ကိုကိုးမွ Antioxidant ဓာတ္ေပါင္း မ်ားသည္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ တက္လာျခင္းကို တားဆီးေပးၿပီး ေသြးအတြင္းမွ သၾကားဓာတ္ ကို ေလွ်ာ့ ခ်ေပးႏုိင္ေၾကာင္း သိရသည္။ အညိဳေရာင္ ေခ်ာ့ကလက္မ်ားကို သင့္တင့္မွ်တေသာ ပမာဏမ်ိဳး ပံုမွန္ စားသံုးျခင္းသည္ က်န္းမာေရးအတြက္ အေထာက္အကူျပဳေသာ အေလ့အထ တစ္ခုဟု သုေတသီမ်ားက ဆိုသည္။

အညိဳေရာင္ ေခ်ာ့ကလက္မ်ားတြင္ Flavanol ဓာတ္ေပါင္းသည္ ခႏၶာကိုယ္ အေလးခ်ိန္ တိုးလာျခင္းကို တားဆီးတိုက္ဖ်က္ေပးသလို ေသြးတိုးေရာဂါ၏ ၿခိမ္းေျခာက္မႈကိုလည္း အဟန္႔အတား ျဖစ္ေစေၾကာင္း ပညာရွင္မ်ားက လက္ခံထားသည္။ သာမန္အားျဖင့္ ပံုမွန္ ေခ်ာ့ကလက္ စားျခင္းသည္ Type 2 ဆီးခ်ိဳေရာဂါ ျဖစ္ပြားႏုိင္ေျခကို သိသိသာသာ ေလ်ာ့က်သြားေစေၾကာင္း အသစ္ေတြ႕ရွိသည့္ စမ္းသပ္ခ်က္ ရလဒ္တစ္ခုက ညႊန္ျပလွ်က္ ရွိသည္။ Agricultural and Food Chemistry ဂ်ာနယ္က အေမရိကန္ သုေတသီ ေဒါက္တာ အန္ဒရူးနယ္လ္ဆင္ႏွင့္ လုပ္ေဖာ္ကိုင္ဖက္မ်ား၏ ဓာတ္ခြဲခန္း ေတြ႕ရွိခ်က္မ်ားကို အေျခခံၿပီး ယခုေကာက္ခ်က္ကို ေဖာ္ထုတ္ ေရးသားခဲ့သည္။

ေခ်ာ့ကလက္ရွိ ကိုကိုးမ်ားတြင္ ပါဝင္ေသာ ဓာတ္ေပါင္းမ်ားသည္ အဆီၾကြယ္ဝေသာ အစားအေသာက္ မ်ားေရာ၊ အဆီပါဝင္မႈ နည္းပါးသည့္ အစားအေသာက္မ်ားကိုပါ ေခ်ဖ်က္ႏုိင္စြမ္း ျမင့္မားေၾကာင္း သိရသည္။ ထို႔အျပင္ ေခ်ာ့ကလက္သည္ ေသြးေၾကာမ်ားအတြင္း ေရာင္ရမ္းမႈမ်ား ျဖစ္ေပၚႏိုင္ေျခကို ဟန္႔တားေပး ၿပီး ေသြးစီးဆင္းမႈ ေကာင္းမြန္ေအာင္ အားေပးေဆာင္ရြက္သျဖင့္ ႏွလံုးႏွင့္ ေသြးေၾကာမ်ား ထိခုိက္မႈ ကို ေလ်ာ့ပါးေစသလို ေသြးတိုးေရာဂါ ျဖစ္ႏုိင္ေျခလည္း က်ဆင္းသြားေလ့ရွိေၾကာင္း သုေတသီမ်ား က ေထာက္ခံေျပာဆိုသြားသည္။

Planet Myanmar Network

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...