ဆံေကသာအတြက္ ေဆာင္ရန္ ေရွာင္ရန္ အေလ့အက်င့္မ်ား



ဆံေကသာတို႔ ရဲ႕ ေကာင္းၿခင္းကို ပိုင္ဆိုင္ဖို႔ အတြက္ ေန႔ စဥ္ သတိထားရမယ့္ ေဆာင္ရန္၊ ေရွာင္ရန္ အေလ့အက်င့္မ်ားကို တင္ဆက္လိုက္ပါတယ္။

ေခါင္းေလွ်ာ္ၿခင္း ဆံပင္ဦးေရၿပား အမ်ိဳးအစား ေပၚမူတည္ၿပီး တစ္ပတ္မွာ အနည္းဆံုး ၁ ခါ အမ်ားဆံုး ၃ ခါ ေလွ်ာ္ၿခင္းမွလြဲရင္ ေန႔စဥ္ေခါင္းေလွ်ာ္ၿခင္းကို မၿပဳလုပ္သင့္ပါဘူး။ ဆံပင္ရဲ႕ သန္စြမ္းမႈဟာ ဆံပင္ ဦးေရၿပားေပၚမွာမူတည္ေနလုိ႔ ့ ဦးေရၿပားသန္႔ရွင္းမႈ ရွိေအာင္ ၊ ေဘာက္မထေအာင္ ေခါင္းေလွ်ာ္သင့္တာ မွန္ပါတယ္။ သို႔ေသာ္လည္း ေခါင္းေလွ်ာ္ရည္ ဟာ ဦးေရၿပားကို သန္႔စင္ေပးရာမွာ လိုအပ္တဲ့ ဆံပင္အ ဆီေတြကိုပါ ဖယ္ရွားပစ္တာမို႔ အလြန္အကၽြံ ေလွ်ာ္ၿခင္းဟာ ဦးေရၿပားအဆီေတြကို ေၿခာက္ခမ္းေစၿပီး ဆံပင္ေတြကို ေၿခာက္ေစႏိုင္ပါတယ္။ အဆီၿပန္တဲ့ ဦးေရၿပား ၿဖစ္ရင္ေတာင္ တစ္ပတ္မွာ အမ်ားဆံုး ၃ ခါပဲ ေလွ်ာ္သင့္ပါတယ္။

ဆံပင္ အေၿခာက္ခံၿခင္း

ပ်ိဳေမတို႔ ေခါင္းေလွ်ာ္အၿပီး ဆံပင္ကို အလ်င္အၿမန္ ေၿခာက္ခ်င္လုိ႔ပဲၿဖစ္ၿဖစ္ ဆံပင္ ပံုစံလွလွေလး ပံုသြင္းခ်င္လုိ႔ပဲ ၿဖစ္ၿဖစ္ Hair Dryer ေလပူ သံုးတာဟာ လည္း ဆံပင္ကို ထိခိုက္ပ်က္စီးေစေသာ အေၾကာင္းအရင္းတစ္ခု ၿဖစ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ပ်ိဳေမတို႔ရဲ႕ ဆံပင္ကို တန္ဖိုးထား ၿမတ္ႏိုးတယ္ဆိုရင္ သဘာ၀ေလ နဲ႔ ၿဖစ္ၿဖစ္ ၊ ရိုးရိုး ပန္ကာေလနဲ႔ ၿဖစ္ၿဖစ္၊ Hair Dryer ေလေအး နဲ႔ ပဲ ၿဖစ္ၿဖစ္ ဆံပင္ကို အေၿခာက္ခံ ဖို႔ တိုက္တြန္းပါတယ္။
( မွတ္ခ်က္။ ။ေခါင္းေလွ်ာ္ခ်ိန္နဲ႔ ဆံပင္အထူအပါးကို ခ်င့္ခ်ိန္ၿပီး က်န္းမာေရးအတြက္ ဦးေရၿပားကို ပထမဦးစြာ ေလပူနဲ႔ အေၿခာက္ခံၿပီးမွ ဆံပင္ဆီ အေရာက္နည္းတဲ့ ဆံပင္အဖ်ားေတြကို ေလေအးနဲ႔ ဆက္လက္ အေၿခာက္ခံသြားမယ္ဆိုရင္ က်န္းမာေရးနဲ႔ အလွအပ တစ္ထပ္တည္းက်ႏိုင္ပါၿပီ။)

ဆံပင္ ေခါင္းဖီးၿခင္း

စိုေနေသာ ဆံပင္သားဟာ အလြန္ ႏူးညံ့ၿပီး ထိခိုက္လြယ္ ပ်က္စီးလြယ္ ပါတယ္။ ေၿခာက္ေနေသာ ဆံပင္ကို ဖီးၿခင္းဟာ ဆံပင္ကၽြတ္ၿခင္းကို ကာကြယ္ ႏိုင္ေပမယ့္ စိုေနေသာ ဆံပင္ကို ဖီးၿခင္းကေတာ့ ဆံပင္ကို ပိုၿပီးကၽြတ္ ပိုပ်က္စီးေစႏိုင္ပါတယ္။ ဒါ့ေၾကာင့္ ေခါင္းေလွ်ာ္ၿပီးခါစ ၿဖစ္ၿဖစ္ ေခါင္းေလွ်ာ္ေနရင္းၿဖစ္ၿဖစ္ စိုေနေသာဆံပင္ကို ဘီးနဲ႔ ဖီးသင္ၿခင္းကို လံုး၀ေရွာင္ၾကဥ္သင့္ပါတယ္။

အစားအစာ

က်န္းမာသန္စြမ္းေသာ ဆံပင္ကို က်န္းမာေသာ ဦးေရၿပားက ေပးပါတယ္။ က်န္းမာေသာ အစားအစာကို စားေသာက္ေသာ အစားအစာ က ေပးပါတယ္။ ဒါ့ေၾကာင့္ ဆံေကသာ အတြက္ ေဆာင္ရန္ ေရွာင္ရန္ အစားအစာမ်ားကို သိရွိနားလည္ ၿပီး ဂရုတစိုက္ အစာစားမယ္ဆိုရင္ ဆံပင္ရဲ႕ ေကာင္းၿခင္းကို ခံစားရရွိႏိုင္ပါတယ္။

ဆံပင္ေကာင္းၿခင္း အတြက္အေထာက္အကူၿပဳေသာ ေဆာင္ရန္ အစားအစာမ်ား မွာ

ဆယ္လမြန္ ငါးမ်ား
အစိမ္းရင့္ေရာင္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ား (Dark Green Vegetables)
ေၿမပဲ (Beans)
အေရခြံမပါေသာ ၾကက္သား၊ ဘဲသား
ၾကက္ဥ၊ ဘဲဥ (Eggs)
ခရု (Oysters)
အဆီနည္းေသာ ႏို႔ထြက္ကုန္မ်ား (Low-Fat Dairy Products)
မုန္လာဥနီ (Carrots) တုိ႔ ၿဖစ္ပါတယ္။

က်န္းမာေရးအတြက္ အက်ိဳးမရွိသည့္အၿပင္ ဆံပင္ သန္စြမ္းၿခင္းကို ထိခိုက္ႏိုင္ေသာ ေရွာင္ရန္အစားအစား မ်ားမွာ

sweets သၾကားလံုး
chocolate ေခ်ာကလက္
cakes ကိတ္မုန္႔
cookies ကြတ္ကီး
အဆီအမ်ားအၿပား ပါ၀င္ေသာ အစားအစာမ်ား တုိ႔ ၿဖစ္ပါတယ္။

Myanmar News Update.

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...