သက္သတ္လြတ္စားသူမ်ား သိထားရမည့္ အခ်က္ (၄)ခ်က္



သက္သတ္လြတ္စားသူအေနျဖင့္ ေအာက္ပါအခ်က္(၄)ခ်က္ကို ေလွ်ာ့နည္းၾကပါတယ္။

၁။ ပရိုတင္းဓါတ္ေလွ်ာ့နည္းျခင္း
၂။ ဗိုက္တာမင္ခ်ိဳ့တဲ့ျခင္း
၃။ ကယ္လိုရီေလွ်ာ့နည္းျခင္း
၄။ သတၳဳဓါတ္မ်ားအားနည္းျခင္း

၁။ ပရိုတင္းဓါတ္ျပန္လည္ျပည့္၀လာေစရန္
အသားမစားလို့ ေလွ်ာ့နည္းေနတဲ့ ပရိုတင္းဓါတ္ျပန္လည္ျပည့္၀လာေစရန္ တိုဟူး၊ ပဲမ်ိဳးစံုႏွင့္ လတ္ဆတ္ေသာ ဟင္းသီးဟင္းရြတ္တို့ကို စားသံုးေပးပါက ပရိုတင္းဓါတ္ျပန္လည္ျပည့္၀လာသည့္အျပင္ ကင္ဆာေရာဂါအမ်ိဳးမ်ိဳးတို့ကိုလည္း ကာကြယ္ႏိုင္ပါတယ္။ ပဲကို ၂မ်ိဳး ၃မ်ိဳးသာ မဟုတ္ပဲ ပဲမ်ိဳးစံုစားေပးဖို့ လိုအပ္ပါတယ္။

၂။ ဗိုက္တာမင္ဓါတ္ ျပန္လည္ျပည့္၀လာေစရန္
ေသြးနီဆဲလ္မ်ား ဖြဲ့စည္းရန္၊ နဗ္ဆဲမ်ားဖြဲ့စည္းရန္၊ DNA တည္ေဆာက္ရန္ ခႏၶာကိုယ္အတြင္း ဗိုက္တာမင္ ဓါတ္ ရွိဖို့လိုအပ္ပါသည္။ အသားဓါတ္တြင္ပါ၀င္ေသာ ဗီတာမင္ B12 ကို သက္သတ္လြတ္သမားမ်ား ခ်ိဳ့တဲ့ေနသည့္အတြက္ စိတ္က်ျခင္း၊ ခံတြင္းပ်က္ျခင္း၊ အနံ့ခံအာရံုပ်က္ျခင္း၊ ထံုက်င္ျခင္းႏွင့္ ဆီး၊ ၀မ္းမထိန္းႏိုင္ေသာေရာဂါတို့ ျဖစ္တတ္သည္။ ထိုေၾကာင့္ ႏြားႏို့ႏွင့္ ႏို့ထြက္ပစၥည္းမ်ားစားသံုးေပးပါ။၊ ဗီတာမင္ B12 ေဆးကို မီွ၀ဲေပးပါ။

၃။ ကယ္လုိရီေလွ်ာ့နည္းျခင္း
အစံုကို စားသံုးသူမ်ားထက္ သက္သတ္လြတ္သမားမ်ားက ကယ္လိုရီဓါတ္ အားနည္းေနပါသည္။ ထို့ေၾကာင့္ ကယ္လိုရီဓါတ္ျပည့္၀လာေစရန္ အခြံမာသီးအေစ့မ်ားႏွင့္ သစ္သီးမ်ိဳးစံုတို့ကို စားသံုးေပးပါ။

၄။ သတၳဳဓါတ္မ်ားအားနည္းျခင္း
သံဓါတ္၊ ကာစီယမ္ဓါတ္ႏွင့္ ဇင့္ဓါတ္အားနည္းပါက ေသြးအားနည္းျခင္း၊ အရိုးပါးျခင္း၊ အမ်ိဳးသားေဟာ္မုန္း ဓါတ္အားနည္းျခင္းတို့ ျဖစ္တတ္သည္။ ထို့ေၾကာင့္ သံဓါတ္ျပည့္၀ေစရန္ ေကြကာအုတ္၊ လိေမၼာသီးေဖ်ာ္ရည္ တို့ကို ေသာက္ေပးပါ။ သံဓါတ္မ်ားစြာပါ၀င္သည့္ အစိမ္းရင့္ေရာင္ ဟင္းသီးဟင္းရြတ္မ်ားမ်ား စာေပးပါ။

Ref: Medical Facts
ေစာႏြဲ ့ေနဆိုင္(ပူတာအို) ဘာသာျပန္သည္။
က်န္းမာေရးသတင္းမ်ား

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...