ေဆးဖက္၀င္ ေရွာက္သီးႏွင့္ ေရွာက္ျမစ္ အေၾကာင္း



၁)အုန္းနုိ႔ ေခါက္ဆဲြ၊ ဒံေပါက္၊ မုန္႔ဟင္းခါး အ၀ စားမိသည့္ အခါတြင္ ေရွာက္ေဖ်ာ္ ရည္ကို ေသာက္ေပးျခင္းျဖင္႔ ေသြး တုိး၊ ေသြးတက္၊ အစာမေၾက ျခင္းမွ ေျပေပ်ာက္ ေစသည္။

(၂)အစာအဟာရ မ်ားကုိ မမွီ၀ဲခ်င္ဘဲ ေလခံေနျခင္း။ ေလမ်ား မၾကာခဏ ပ်ဳိ႔အန္ျခင္းနွင္႔ အစာမေၾကျခင္းမ်ား ျဖစ္ေန ပါက ေရွာက္သီး တစ္စိတ္ကုိ နုပ္နုပ္စဥ္းကာ ထန္းလ်က္ တစ္ဆယ္သား ခန္႔ျဖင္႔ က်က်က်ဳိျပီး မနက္တစ္ၾကိမ္၊ ညတစ္ၾကိမ္ လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တစ္၀က္ခန္႔ ေသာက္ေပး ရသည္။ ျပီးမနက္ တစ္ၾကိမ္၊ ညတစ္ၾကိမ္ လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တစ္၀က္ခန္႔ ေသာက္ေပး ရသည္။ ရင္မရွင္း မလင္း ျခင္းမ်ား၊ အစာမေၾက၊ ေလအန္ ေလဆန္ ေနျခင္းမ်ား သက္သာ သြားမည္။

(၃)ခႏၶာကိုယ္ရွိ အေၾကာမ်ား အခံမရပ္ နုိင္ေအာင္ တက္ျခင္း။ အက်ိတ္အဖု မ်ားထြက္ျခင္း၊ ျပင္းထန္စြာ ထိခိုက္လ်က္ အတြင္းေၾက ဒဏ္ရာ ရရွိျခင္းမ်ား ျဖစ္ခဲ႔လ်ွင္ ေရွာက္ရည္ တစ္ဆ၊ နႏြင္းမွဳန္႔ တစ္ဆ၊ ထံုးတစ္ဆတို႔ကိုိုိ ေရာလ်က္ မနက္ ညတစ္ၾကိမ္စီ လိမ္းေပးျဖင္႔ သက္သာ ေပ်ာက္ကင္းသည္။

(၄)မီးယပ္ အဆင္းမ်ားလွ်င္ မွူးေ၀တက္သည္။ ေရွာက္သီးနွင္႔ ထန္းလ်က္ ေရာကာ ေကြ်းေပး ရသည္။

(၅)ေသြးတုိး ေရာဂါ၇ွင္ မ်ားအတြက္ ေရွာက္သီး အလုံးၾကီး တစ္လုံး၏ အတြင္းသားမ်ား၊ ထန္းလ်က္ စိတ္သား ဆားခါး တစ္ဆယ္သား၊ ကြမ္း၇ြက္ သတၱဳရည္ တစ္ဆယ္သား တုိ႔ကုိစုေရာ ေထာင္းျပီး ေန႔တစ္ေန႔ လွန္းေပးရသည္။ မနက္ ဟင္းစား ဇြန္းတစ္ဇြန္း၊ ညဟင္းစား တစ္ဇြန္း မွန္မွန္ ေသာက္ျခင္းျဖင္႔ ေသြးတုိးေရာဂါမွ ေပ်ာက္ကင္း ေစပါသည္။

(၆)ေရွာက္ခံြမ်ားကုိ ပါးပါးလွီးကာ အေျခာက္လွန္း ရသည္။ ေျခာက္ေသြ႔သြားလွ်င္ မီးေတာက္ အရက္နွင္႔ ခုနွစ္ရက္စိမ္ထားရသည္။ ေလငန္းေၾကာင္႔ ပါး၇ြဲ႕၊ ပါးစပ္ရြဲ႕၊ လက္ကပ္၊ လက္ေျမွာက္ မရ၊ ေျခတစ္ဖက္ဆဲြ မ်ားကုိ ေန႔စဥ္ မနက္တစ္ၾကိမ္၊ ညတစ္ၾကိမ္ လိမ္းေပးျခင္းျဖင္႔ သက္သာ ေပ်ာက္ကင္းသည္။

(၇)သနပ္ခါးကုိ ပ်စ္ပ်စ္ေသြးျပီး ေရွာက္ရည္ မျပစ္မက်ဲ ညွစ္ထည္႔႔ပါ။ ထိုသနပ္ခါးကုိ ေန႔စဥ္မွန္မွန္ လိမ္းေပးျခင္းျဖင္႔ အသားအေရ ေခ်ာေမြ႔ျပီး ၀က္ျခံ၊ တင္းတိတ္၊ မွဲ႔ေျခာက္မ်ား ေပ်ာက္ကင္း ေစသည္။

ေဆးဖက္၀င္ ေရွာက္ျမစ္

(၁)အနာ ေပါက္လာလွ်င္ ေရွာက္ပင္မွ အျမစ္ကုိ တူးကာ ေရစင္ေအာင္ ေဆးျပီး မၾကာခဏ လိမ္းပါ။ နုလွ်င္ပိန္ ရင္႔လွ်င္ေပါက္ အျမန္ေပ်ာက္သည္။

(၂)အၾကာခဏအန္လွ်င္ ေ၇ွာက္ျမစ္ေသြး၇ည္ႏွင္႔ ပ်ား၇ည္ ေရာစပ္ကာ ဟင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း တုိက္ေပးျခင္းျဖင္႔ အအန္ ရပ္သြားမည္။

(၃) ကေလးမ်ား မၾကာခဏ နို႔အန္ေရာဂါ ျဖစ္ေနလွ်င္ ေရွာက္ျမစ္ကုိ ေသြးျပီး ၆လသားအတြင္း တစ္ပဲသားအထိ ေကာ္ဖီဇြန္းျဖင္႔ တိုက္ေကြ်းပါ။

(၄)ႏွလံုးေရာင္၊ ေလထုိးေလပြ၊ လက္ျပင္ ငုတ္ျခင္းႏွင္႔ နာက်င္ ကုိက္ခဲျခင္း တုိ႔အတြက္ ေရွာက္ျမစ္ ေသြးရည္၊ ပ်ားရည္ ဆတူစပ္၍ ကာဟင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းစာကို မနက္၊ ညတစ္ၾကိမ္စီ ေသာက္ပါ။

Ref>>ေမြးေန႕ဆုမြန္(lapyaelynn)

Myawady News

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...