မနက္စာအျဖစ္ ဘာေၾကာင့္ ၾကက္ဥကို စားသင့္ပါသလဲ


Friday, April 4, 2014

က်န္းမာေရးႏွင့္ ညီညြတ္တဲ့ မနက္စာ စားသံုးျခင္းဟာ ဦးေႏွာက္ အတြက္ အက်ိဳးျဖစ္ေစၿပီး တစ္မနက္ လံုး အာ႐ံုစူးစိုက္မႈ ေကာင္းေစကာ အလုပ္လုပ္ႏိုင္ စြမ္းကို ကူညီေပးႏိုင္ ပါတယ္။

မနက္စာ အျဖစ္ ၾကက္ဥကို စားေပးျခင္းက ဦးေႏွာက္က်န္းမာေရး အတြက္ အေထာက္အကူျဖစ္ေစပါ တယ္။ ဥအမ်ိဳးမ်ိဳး မွာေတြ႕ရတဲ့ ဗီတာ မင္ဘီတစ္မ်ိဳးျဖစ္တဲ့ ကိုလင္း(Choline) က ဦးေႏွာက္ လုပ္ငန္းေဆာင္ တာမ်ား ႏွင့္ မွတ္ဥာဏ္တြင္ အဓိက အခန္း က႑မွ ပါဝင္ေၾကာင္း သက္ေသျပ ထားၿပီျဖစ္ပါတယ္။ အေမရိကန္ ေဆးဘက္ဆိုင္ရာ အာဟာရဂ်ာနယ္ တြင္ ေဖာ္ျပ ထားေသာ ေလ့လာခ်က္ တစ္ခုအရ ကိုလင္း ပါဝင္ေသာ အစား အစာမ်ားကို စားသံုးၿပီး မွတ္ဥာဏ္ႏွင့္ ႏႈတ္မႈစြမ္းရည္ Verbal စစ္ေဆးမႈမ်ား တြင္ ေျဖဆိုသူမ်ားသည္ မစားသံုး ေသာသူမ်ား ထက္ ေကာင္းမြန္ စြာ ေျဖဆိုႏိုင္ၾကေၾကာင္းေတြ႕ရွိ ထားပါတယ္။

ၾကက္ဥႏွင့္ ဥအမ်ိဳးမ်ိဳးတြင္ အရည္အေသြး ေကာင္းေသာ ပ႐ိုတင္း ဓာတ္မ်ား ပါဝင္ေန ပါတယ္။ ထိုအာ ဟာရဟာ ေသြးတြင္းသၾကားဓာတ္ကို တည္ၿငိမ္ေအာင္ ထိန္းေပးထားျခင္း ျဖင့္ အာ႐ံုစူးစိုက္မႈ ေကာင္းေစ ရန္ ကူ ညီေပးပါတယ္။ ဗိုက္ျပည့္ေနတဲ့ ခံစား မႈကို အခ်ိန္ၾကာၾကာ ခံစားေစပါတယ္။ ၾကက္ဥ ကို ေမႊပဲေၾကာ္ေၾကာ္၊ ေခါက္ ပဲေၾကာ္ေၾကာ္၊ Half Fried ေၾကာ္ ေၾကာ္၊ ျပဳတ္ပဲစားစား မနက္စာအျဖစ္ စားသံုးပါက ဦးေႏွာက္အတြက္ အာ ဟာရျဖစ္ေစၿပီး မနက္တစ္ေလွ်ာက္ လံုး အားအင္ျပည့္ ေစပါတယ္။

GOOD HEALTH

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...