ပင္စိမ္းႏွင့္ ပုစြန္ဆိတ္ဆီျပန္ခ်က္


ပင္စိမ္းပုစြန္ဆိတ္ခ်က္။

အေမက ေဈးမွာ ပုစြန္ဆိတ္ေကာင္းေကာင္းေလးေတြ ေတြ႕လုိ႔ ၀ယ္လာေပးတာနဲ႔ ဒီတစ္ပတ္
မွာေတာ့ ပုစြန္ဆီျပန္ေလး ခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္။

ဩဇီသားခင္ပြန္းသည္က ပုစြန္ဆိတ္ဆီျပန္ကုိ င႐ုတ္ပြသီးေလးနဲ႔ ေျခာက္ေျခာက္ေလး ဆီလည္
ေရလည္ေလးခ်က္တာကုိ ႀကိဳက္သလုိ ထမင္းနဲ႔ ေကာင္းေကာင္းေလးနယ္ဖတ္ၿပီး စားတတ္သူပီပီ
ခဏခဏလည္း ပြဲေတာင္းတတ္ပါတယ္။

ဒါေပမဲ့ ဒီတစ္ခါေတာ့ ပုစြန္ေလးေတြကုိ ပင္စိမ္းရြက္ ခပ္မ်ားမ်ားေလးနဲ႔ အႏွစ္ေျခာက္ေျခာက္
ပံုစံေလး ခ်က္ျဖစ္သြားပါတယ္။

သူနဲ႔လုိက္ဖက္ေအာင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးငပိခ်က္ေလးလည္း ခ်က္ျဖစ္သြားပါတယ္။

အဲဒီေတာ့ သိပ္ၿပီး ေျခာက္ေျခာက္ႀကီးမျဖစ္ေတာ့ဘဲ ထမင္းပြဲေလးလည္း စုိျပည္သြားတာေပါ့။

ပင္စိမ္း ပုစြန္ဆိတ္ဆီျပန္ခ်က္
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
(၆ ဦးစာ)

ပုစြန္ဆိတ္ ၈၀၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္နီ ၅ ႁမႊာ (ႏုတ္ႏုတ္စဥ္း/ ႀကိတ္)
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂ ႁမႊာ (ႏုတ္ႏုတ္စဥ္း/ ႀကိတ္)
င႐ုတ္သီးမႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁/၂ ဇြန္း
Paprika လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁/၂ ဇြန္း
နံႏြင္းမႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁/၄ ဇြန္း
ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁/၂ ဇြန္း
ဟင္းသီးဟင္းရြက္ဆီ ၁/၄ ခြက္
ပင္စိမ္းရြက္ ၁/၃ ခြက္

ျပင္ဆင္ပံု

ပုစြန္ဆိတ္ကုိ ေရေဆး၊ ေခါင္းျဖဳတ္၊ အၿမီးျဖဳတ္လုပ္ၿပီး ေရစင္ေအာင္စစ္ထားပါ။

ပုစြန္ဆိတ္ကုိ အခြံသင္ေနတုန္း အနံ႔မထြက္ေအာင္ ဆားလက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းစာေလာက္ကုိ
ပုစြန္ေပၚမွာ ျဖန္းထားေပးပါ။

အားလံုးၿပီးရင္ ပုစြန္ကုိ နံႏြင္းမႈန္႔နဲ႔ ဆားလက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေနာက္တစ္ဇြန္း ထပ္ထည့္ကာ
မိနစ္ ၃၀ မွ် ႏွပ္ထားပါ။

ၾကက္သြန္နီကုိ ခပ္ႏုပ္ႏုပ္ေလးလွီးထားပါ။

ေနာက္ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုလည္း ညက္ညက္ေလးေထာင္း (သို႔) ညႇစ္ထားပါ။

ဒယ္အုိးထဲကုိ ဆီထည့္ကာ မီးျပင္းျပင္းေလးနဲ႔ ဆီပူေအာင္တည္ပါ။

ေနာက္ မီးကုိ နည္းနည္းေလွ်ာ့ၿပီး မီးမျပင္းတျပင္းနဲ႔ ၾကက္သြန္မ်ားကုိ ေၾကာ္ပါ။

ၾကက္သြန္မ်ားေရႊအုိေရာင္ သမ္းလာၿပီး ေတာ္ေတာ္ေလးကြ်တ္လာၿပီဆုိမွ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊
င႐ုတ္သီးမႈန္႔နဲ႔ စေစမငုေ အမႈန္႔တုိ႔ကုိထည့္ကာ တစ္မိနစ္မွ် ဆီသတ္ပါ။

ေနာက္ ၾကက္သြန္နီမ်ား ေျခာက္လာၿပီး ညိဳလာၿပီဆုိရင္ ပုစြန္ကုိထည့္ကာ ႏွံ႔ေအာင္ လံုးပါ။

ေရ ၁/၄ ခြက္ ခပ္ေလ်ာ့ေလ်ာ့ေလး ထည့္ကာ ဆီလည္ေရလည္ လည္းျဖစ္တဲ့အထိ ခ်က္ပါ။

အဖံုးလံုး၀မအုပ္ပါနဲ႔။ ပုစြန္ေလးေတြ ေကြးလာၿပီး ေရခမ္းကာနီးခ်ိန္မွာ မီးကုိျပန္တင္ကာ
ပင္စိမ္းရြက္မ်ားကုိ ထည့္ေမႊၿပီး သြက္သြက္ေလးေၾကာ္ပါ။

ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ၿပီးရင္ အုိးကုိခ်ကာ စားသံုးႏိုင္ပါၿပီ။

အစပ္ႀကိဳက္တတ္သူေတြဆိုရင္ င႐ုတ္သီးစိမ္းေလးခြဲၿပီး ပင္စိမ္းရြက္နဲ႔ေရာထည့္ကာ ေၾကာ္လုိ႔
ရပါတယ္။

ပြဲျပင္ၿပီးရင္ ထမင္းျဖဴေလးနဲ႔ အိုးလူးၿပီးစားရင္ ေကာင္းမွ ေကာင္းပါပဲ။

ေနာက္ထပ္ဟင္းတစ္မ်ဳိးကေတာ့ ဆစ္ဒ္နီက dim sum ဆုိင္ေတြမွာ ကုိက္လန္ရြက္သုပ္ဆုိၿပီး
အရြက္ကုိ ေရလံုျပဳတ္ၿပီး အရသာအရည္ေလးဆမ္းကာ ေရာင္းေလ့ရွိပါတယ္။

အရြက္ထူထူႀကီးေတြနဲ႔မုိ႔ သိပ္မႀကိဳက္တာနဲ႔ ကုိယ့္ဘာသာကိုယ္လက္တည့္ စမ္းထားရာက
ခ်က္ျဖစ္ေနက် ဟင္းေလးတစ္ခြက္ပါ။

ကုိက္လန္ရြက္ ခ႐ုဆီေဆာ့စ္သုပ္
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
(၆ ဦးစာ)

ကုိက္လန္ ၄ စည္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂ ႁမႊာ (ႏုတ္ႏုတ္စဥ္း/ ႀကိတ္)
ဟင္းသီးဟင္းရြက္ဆီ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ႏွမ္းေလွာ္ဆီ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
ခ႐ုဆီ စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္းခဲြ
ေရ စားပြဲဇြန္း ၄ ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု

ကုိက္လန္အရြက္၊ အဖူးနဲ႔ အ႐ိုးအႏုေလးမ်ားကို ေရြးၿပီး အပင္လုိက္ခ်ဳိးကာ ထားပါ။

အရြက္ရင့္မ်ားႏွင့္ အ႐ိုးရင့္မ်ားကုိ လႊင့္ပစ္ပါ။

ၿပီးရင္ ေရေဆးကာ ေရစင္ေအာင္ စစ္ထားပါ။

ေနာက္ ေရတစ္လီတာခြဲနဲ႔ ဆားလက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းကုိ အုိးတစ္လံုးထဲမွာထည့္ကာ
ေရဆူေအာင္ တည္ပါ။

ေရဆူရင္ ကုိက္လန္အပင္ေလးမ်ားကုိ ထည့္ျပဳတ္ပါ။ သံုးမိနစ္၀န္းက်င္ေလာက္ဆုိ ရပါၿပီ။

ျပဳတ္ေနစဥ္အတြင္း ဇလံုအႀကီးတစ္ခုထဲမွာ ေရနဲ႔ေရခဲထည့္ကာ ေအးစက္ေနေအာင္ လုပ္ထားပါ။

ကုိက္လန္မ်ားရၿပီဆုိရင္ ခ်က္ခ်င္းဆယ္ယူကာ ေရခဲေရထဲမွာ ထည့္ၿပီး စိမ္ပါ။

အက်က္ရပ္သြားေအာင္ ျဖစ္ပါတယ္။

ေလးမိနစ္ေလာက္ အနည္းဆံုးစိမ္ထားပါ။

ၿပီးမွ ေရစစ္ကာ ေရေျပာင္ေအာင္ ညႇစ္ယူပါ။ ဒယ္ျပားထဲမွာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ဆီနဲ႔ ႏွမ္းေလွာ္ဆီကုိ
ထည့္ကာ ဆီေႏြးလာေအာင္တည္ပါ။

ၿပီးရင္ ခ႐ုဆီေဖ်ာ္ရည္ကုိထည့္ၿပီး ေမႊပါ။

ေနာက္ ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ားကုိ ထည့္ကာ ၂ - ၃ မိနစ္ေလာက္ တည္ပါ။

ၿပီးရင္အုိးကုိ ခ်ပါ။ င႐ုတ္ေကာင္းအျဖဴမႈန္႔အနည္းငယ္ကုိ ျဖဴးပါ။

ကုိက္လန္မ်ားကုိ အလ်ားလုိက္စီကာ ေလးစင္တီမီတာ အရွည္မ်ားျဖတ္ၿပီး ပန္းကန္ျပားေပၚမွာ
စီထည့္ပါ။

ေနာက္ ခ႐ုဆီေဆာ့စ္ကုိ ေလာင္းထည့္ၿပီး စားသံုးႏိုင္ပါၿပီ။

ျမန္မာတိုင္းမ္

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...