Summer Fruits

ေႏြရာသီ ျပန္ေရာက္ၿပီဆိုေတာ့ ရာသီစာ အသီးအနွံမ်ားကို စားေပးဖို႔ လိုလာၿပီေနာ္။ ဒါက ခႏၶာကိုယ္တြင္း အပူခ်ိန္ကို ရာသီဥတုနွင့္အညီ ထိန္းသိမ္းနိုင္ဖို႔အတြက္ စားေပးရတာ ျဖစ္ပါတယ္။

ေရဓါတ္ၾကြယ္၀တဲ့ အသီးအနွံေတြက ၾကည့္လိုက္တာနဲ႔ တကယ္စားခ်င္စရာေတြပါ။

ဖရဲသီးေရဓါတ္ၾကြယ္၀ သည့္အျပင္ ဗီတာမင္ ေအ၊ စီပါ ၾကြယ္၀သည့္အတြက္ ဒီအသီးအနွံက စားသင့္တဲ့ ရာသီစာ တခုပါပဲ။ ဖရဲသီးကို ေဖ်ာ္ရည္ပဲ ျဖစ္ျဖစ္၊ သည္အတိုင္းစားရင္ျဖစ္ျဖစ္ မနွစ္သက္တဲ့ သူက အေတာ္ရွားမွာပါ။ ဒါ့အျပင္ သင့္ရဲ႕ ကယ္လိုရီ ေျခဖ်က္မႈကိုလည္း ကူညီေပးနိုင္တဲ့ အသီးအနွံျဖစ္ ပါတယ္။

စေတာ္ဘယ္ရီ

ဗီတာမင္ စီဓါတ္ ၾကြယ္၀တဲ့အျပင္ အမွ်င္ဓါတ္ပါ၀င္နႈန္းလဲ ျမင့္တဲ့ အသီးအနွံပါ။ ဒါ့အျပင္ ခႏၶာကိုယ္အတြင္း ဆဲလ္ အသစ္ျဖစ္ထြန္းျခင္းနွင့္ ကင္ဆာေရာဂါအခ်ိဳ႕ကို ကာကြယ္ေပးျပန္တယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။ တျခား ဘယ္ရီ အမ်ိဳးအစားျဖစ္တဲ့ Raspberries နွင့္ Blueberries ေတြကလဲ အာဟာရျပဳဓါတ္အျပင္ အသည္းေရာဂါ၊ အယ္ဇိုင္းမားလို ေရာဂါေတြကိုပါ သက္သာေစပါသတဲ့။

ကီ၀ီ

ကီ၀ီသီးကလဲ ေႏြရာသီမွာ စားသင့္တဲ့ အသီးအနွံ တစ္မ်ိဳးပါ။ သူကေတာ့ ဗီတာမင္ စီနွင့္ ေကဓါတ္ေပါ မ်ားၿပီး အရိုးအဆစ္အတြက္ ေကာင္းမြန္ေစတယ္လို႔ သိရပါတယ္။

သေဘာၤသီး

ျမန္မာလူမ်ိဳးတိုင္းက သေဘၤာသီးကို အထူးနွစ္သက္သူေတြလို႔ ထင္ပါတယ္။ သေဘာၤသီးအစိမ္းကို သုပ္စား၊ခ်က္စားနိုင္သလို သေဘၤာသီးအမွည့္က က်န္းမာေရးကို အေတာ္ေလး အေထာက္ကူျပဳေစပါ တယ္။ သေဘာၤသီးမွည့္က ၀မ္းခ်ဳပ္တတ္သူေတြအတြက္ အထူးေကာင္းမြန္ သလို၊ ေန႔တိုင္း စားေပးပါက ၀မ္းမွန္ၿပီး အပူကိုပါ ၿငိမ္းေစတဲ့ အတြက္ ေႏြရာသီမွာ ပံုမွန္စားသင့္တဲ့ အသီးအနွွံ တစ္မ်ိဳးပါပဲ။

ref;MM Social Sky
 http://lwanmapyay.blogspot.com/

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...