ပုဇြန္ဆိတ္ စပ္ဆီးအုပ္

ဒီဟင္းေလးက ကြ်န္မတို. တစ္အိမ္လံုး ၾကိဳက္တဲ့ အင္းေလးရုိးရာ ဟင္းတစ္မ်ဳိးပါ။ အင္းေလးမွာေတာ့ အရမ္းကို ေသးတဲ့ ငါးေသးေသး ေလးေတြကို အေျခာက္ ခံထားတဲ့ ငါးသဖြဲေျခာက္လို. ေခၚ တာေလးေတြနဲ. ခ်က္ပါတယ္။ ကြ်န္မကေတာ့ ငါးသဖြဲေျခာက္ မရွိလို. အခြံ မခြ်တ္ထားတဲ့ ပုဇြန္ေလးေတြကို အစားထိုးၿပီး ခ်က္ထားပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အနည္းငယ္ ပိုထည့္ၿပီး ပုဇြန္အစိုကို အစားထိုး ခ်က္ထား တာေၾကာင့္ ငါးသဖြဲေျခာက္နဲ႕ ခ်က္သလို ေျခာက္ေျခာက္ေလး မဟုတ္ပဲ အရည္ စပ္စပ္ေလးနဲ႕ တစ္မ်ဳိးစားလို႕ေကာင္းလွပါတယ္။

***... ပုဇြန္ စပ္ဆီးအုပ္ အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ…

1. ဆီ – ဟင္းခပ္ဇြန္းႀကီး ၂ ဇြန္း
2. အကြင္းလိုက္လွီးကာ ၂ ပိုင္းျဖတ္ထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး – တရုတ္ထမင္းစား ပန္းကန္လံုး ၁ လံုးခြဲ
3. လက္တစ္ဆစ္ အရွည္ခန္.လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ပင္ – တရုတ္ထမင္းစား ပန္းကန္လံုး ၂ လံုး
4. နႏြင္းမွဳန္. – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
5. ငရုတ္သီးအေျခာက္ အၾကမ္းမွဳန္. – ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း
6. ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
7. အရသာမွဳန္. – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ ဇြန္း
8. အခြံမခြ်တ္ပဲ ေခါင္းျဖဳတ္ထားေသာ ပုဇြန္အေသး – တရုတ္ထမင္းစား ပန္းကန္လံုး ၁ လံုးခြဲ (အရသာမွဳန္. (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း) နွင့္ နယ္ထားပါ။

ပုဇြန္မွ လြဲ၍ ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကို ဒယ္အိုးထဲထည့္ကာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးဖတ္မ်ား တတ္ႏူိင္သမွ် ေၾကေအာင္ နယ္ထားပါ။

ၿပီးလွ်င္ high heat နွင့္ ၁၀ မိနစ္ခန္.(သို.)ခရမ္းခ်ဥ္သီးဖတ္မ်ား ႏြမ္းေၾက သြားေအာင္ ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။

ၿပီးလွ်င္ အရသာမွဳန္.(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ ဇြန္း)၊ ဆား နွင့္ ပုဇြန္မ်ားကိုထည့္ကာ ေနာက္ထပ္ ၁၀ မိနစ္ခန္. ေမႊေၾကာ္ၿပီးလွ်င္ အရသာရွိလွေသာ ပုဇြန္ စပ္ဆီးအုပ္ေလး စားရန္ အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။

https://www.facebook.com/ChawSusFoodFriends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...