ကေမၻာဒီးယားစတိုင္ တမာဖူး(ရြက္) ခ်ဥ္စပ္သုပ္

တမာရြက္ကို သုပ္ထားတာမို႕ ခါးခါးေလး ဆိုတာကို မေမ့ေစခ်င္ ပါဘူးရွင္….း)

***... အခ်ဥ္ရည္ အတြက္ လိုအပ္ တာေလးေတြ….

1. မန္က်ီးသီး အႏွစ္ – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
2. ေရ – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
3. ငါးငံျပာရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
4. သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
5. ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ပံု ၁ ပံု
6. ငရုတ္သီးစိမ္း – ၈ ေတာင့္ (စပ္ရင္ ပိုစားေကာင္းပါတယ္)
7. ၾကက္သြန္ျဖဴ အတက္ၾကီး – ၅ တက္

ငရုတ္သီး နွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ၾကိတ္ၿပီး (သို႕) ေထာင္းၿပီး က်န္ပါဝင္ပစၥည္း မ်ားျဖင့္ေရာကာ အခ်ဥ္ရည္ေဖ်ာ္ ထားပါ။

***... ကေမၻာဒီးယားစတိုင္ တမာဖူး(ရြက္) ခ်ဥ္စပ္သုပ္ အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ….

1. အေစ့ထုတ္ကာ ပါးပါးရွည္ရွည္လွီးထားေသာ သခြားသီး – တရုတ္ထမင္းစားပန္းကန္လံုး တစ္လံုး
2. က်က္သြားေအာင္ microwave ထဲ ၂ မိနစ္ခန္႕ထည့္ကာ (သို႕) ျပဳတ္ကာ ထက္ျခမ္းလွီးထားေသာ လက္ညွဳိးအရြယ္ ပုဇြန္ – ၁၀ ေကာင္
3. ျပဳတ္ၿပီး ပါးပါး လွီးထားေသာ ဝက္အသား (သို႕) ဝက္သံုးထပ္သား – တရုတ္ထမင္းစား ပန္းကန္လံုး တစ္ဝက္ခန္႕
4. အရိုးႏႊင္ထားေသာ ငါးကင္ – တရုတ္ထမင္းစား ပန္းကန္လံုး တစ္ဝက္ခန္႕
5. ပါးပါးလွီးထားေသာ နံနံပင္ – တရုတ္ထမင္းစား ပန္းကန္လံုး တစ္ဝက္ခန္႕
6. အေပၚတြင္ လုပ္ထားေသာ အခ်ဥ္ရည္ – အားလံုး
7. တမာဖူး(ရြက္) (frozen, pickled အလ်င္းသင့္ရာကို သံုးႏိူင္ပါတယ္။) – တရုတ္ထမင္းစား ပန္းကန္လံုး တစ္ဝက္ခန္႕

အနည္းငယ္ အခါးသက္သာေစရန္ ေရေဆးထားေသာ တမာဖူး(ရြက္) ကို ဆူေနေသာေရထဲ ထည့္ကာ ၃၊၄ ခါေမႊၿပီး ခ်က္ခ်င္းေရျပန္စစ္ထားပါ (တမာခါးတာကိုၾကိဳက္သူမ်ား ဒီအတိုင္းသုပ္လည္းရပါတယ္။)။ ၿပီးလွ်င္ မာေသာအရိုးမ်ားကို ဖယ္ထုတ္ထားပါ။

ၿပီးလွ်င္ ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကို ဇလံုထဲထည့္ကာ ဖြဖြေလးေရာနယ္သုပ္လိုက္လွ်င္ တမာ၏ ခါးသက္သက္ အရသာ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း နွင့္ မန္က်ီးသီး၏ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္အရသာ၊ ပုဇြန္ နွင့္ ဝက္သား၏ ခ်ဳိေသာအရသာ၊ ငါးကင္၏ ေမႊးပ်ံ႕ေသာ အနံ႕တို႕ေပါင္းစပ္ထားသည့္ ကေမၻာဒီးယားစတိုင္ တမာဖူး(ရြက္) ခ်ဥ္စပ္သုပ္ေလး အရသာရိွစြာ သံုးေဆာင္ရန္ အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။

https://www.facebook.com/ChawSusFoodFriends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...