ၾကက္ပဲျပားေၾကာ္ နွင့္ ၾကြက္နားရြက္မွဳိ အခ်ဳိခ်က္

***... ၾကက္ပဲျပားေၾကာ္ နွင့္ ၾကက္နားရြက္မွဳိ အခ်ဳိခ်က္ အတြက္ လိုအပ္ တာေလးေတြ…

1. ၾကက္ – ၁ ေကာင္ (တစ္ကီလိုခန္.) (ေရေဆး ကာ အရြယ္ေတာ္ အတံုးမ်ား ခုတ္ထားပါ။)
2. ပဲျပား (Bean cured skin, dried bean curd)
3. ၾကြက္နားရြက္မွဳိ – ၁၀ ခု (တစ္နာရီခန္. ေရစိမ္ကာ ခပ္ႀကီးႀကီး လွီးထားပါ။)
4. ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာႀကီး – ၁၀ မႊာ (ဓါးျပား ရုိက္ထားပါ။)
5. ခရုဆီ – ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
6. ပဲငံျပာရည္ အပ်စ္ – ထမင္းစားဇြန္း ၅ ဇြန္း
7. ပဲငံျပာရည္ အက်ဲ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
8. အရသာမွဳန္. – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
9. ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
10. ငရုတ္ေကာင္း – လဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
11. ေရေႏြး – 1000 ml

ၾကက္သားကို အရသာမွဳန္.၊ ဆား တို႔ျဖင့္ နယ္ကာ နာရီဝက္ခန္.နွပ္ၿပီး high heat ျဖင့္ ေၾကာ္ထားပါ။

ပဲျပားကို low heat (မီးေအးေအး)ျဖင့္ ေၾကာ္ထားပါ။

ပြက္ပြက္ဆူေနေသာ ေရေႏြး (1000 ml)ထဲသို. ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ားထည့္ကာ အိုးအဖံုး ဖံုးၿပီး ၅ မိနစ္ခန္.တည္ ထားပါ။

ၿပီးလွ်င္ ၾကက္ေၾကာ္၊ ပဲငံျပာရည္ အက်ဲ၊ ပဲငံျပာရည္ အပ်စ္ နွင့္ ခရုဆီတို.ကိုထည့္ပါ။

ေနာက္ထပ္ ၅ မိနစ္ခန္.ၾကာၿပီးေနာက္ မွဳိ နွင့္ ပဲဲဲျပားကိုထည့္ကာ အဖံုး ဖံုးထားပါ။

ပဲျပားမ်ားေပ်ာ့က်သြားလွ်င္ အထက္ေအာက္ေမႊေပးၿပီး အဖံုး ျပန္ဖံုးထားပါ။

၁၀ မိနစ္ခန္.ၾကာလ်ွင္ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္.ျဖဴးထည့္ကာ အနည္းငယ္ေမႊေပးၿပီး အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္ႏူိင္ပါၿပီ။

https://www.facebook.com/ChawSusFoodFriends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...