ဆီးခ်ိဳ ေသြးခ်ိဳ ကာကြယ္ဖို႔ သေဘၤာသီးစိမ္းေရေႏြး ေန႔စဥ္ေသာက္ၾကစို႔

ယခု ရက္ပိုင္းအတြင္း ေခတ္စား လာေသာ ေဆးမီးတို(ေဆးနည္းတို) တစ္ခု အေၾကာင္းတင္ျပ လိုက္ပါသည္။ ပုပၸားေတာင္သို႔ ဘုရားဖူးသြားရင္း ဆီးခ်ိဳ တက္၍ ေမ့လဲက် သြားေသာ အေမသိန္း(နန္းေရွ႕ ကန္ေကာက္သစ္႐ြာ)မွ ဤနည္းကို ေျပာပါသည္။

အေမသိန္းသည္ ဆီးခ်ိဳေသြးခ်ိဳေရာဂါႏွင့္ အထူးကု ဆရာဝန္ႀကီး မ်ား ျပၿပီး ေဆးစားေနသည္မွာ၂ႏွစ္ေက်ာ္ ရွိၿပီျဖစ္ပါသည္။ ခါတိုင္းလည္း ဆီးခ်ိဳတက္လွ်င္ မူးလဲေနက် ျဖစ္ပါသည္။ ပုပၸားေတာင္ေစာင္းတန္းမွ အေမႀကီး တစ္ဦးမွ သူ႔ကိုေပြ႕ခ်ီ ထားခိုင္းၿပီး သေဘၤာသီးစိမ္း အဆင္သင့္ ကို ေခါင္းပိုင္းမွျဖတ္ အတြင္းမွ အေစ့ႏုမ်ားကို ဇြန္းျဖင့္ ျခစ္ထုတ္ၿပီးေနာက္ ဆူေနေသာ ေရေႏြးအျဖဴ ေလာင္းထည့္ၿပီး ပိတ္ထားပါသည္။ ၁၅ မိနစ္ခန္႔ ထားၿပီးေနာက္ သြန္ငွဲ႔ၿပီး အနည္းငယ္ အေအးခံ၍ တိုက္ပါသည္။ သေဘၤာသီးကို လႊင့္မပစ္ ရပါ ေရေႏြး ျပန္ျပန္ျဖည့္ၿပီး တစ္ေနကုန္ ၄ႀကိမ္ ၅ႀကိမ္ အထိ ေသာက္နိုင္ပါသည္။ ဤနည္းျဖင့္ အမူးေရာဂါ အမ်ိဳးမ်ိဳး သက္သာသည့္ အျပင္ ေသြးယားေရာဂါ၊ အိပ္မေပ်ာ္ေသာ ေရာဂါႏွင့္ အစာအိမ္ေရာဂါ အခ်ိဳ႕တို႔ပါ ေပ်ာက္ ကင္းသူမ်ား ရွိသည္ဟု ဆိုပါသည္။

အေမသိန္းသည္ ဤနည္းကို ယံုယံုၾကည္ၾကည္ျဖင့္ တစ္လစြဲစြဲၿမဲၿမဲ ေသာက္ၿပီးေနာက္ ေန႔စဥ္ စစ္ေဆး ေနေသာ ဆီးခ်ိဳ မွာ လံုးဝ မတက္ေတာ့ဟု ဆိုပါသည္။ ဤနည္းအတိုင္း လုပ္ေဆာင္ပံုကို တင္ျပေပးသူ ဆရာမေဒၚၾကည္ၾကည္သန္းႏွင့္ အေမသိန္းတို႔ပံုကို တင္ျပထားပါသည္။ ေဘးထြက္ဆိုးက်ိဳး မရွိေသာနည္းဟု ယူဆ၍ တင္ျပပါသည္။


ၾကည္လြင္ျမင့္ မုျဒာ
https://www.facebook.com/kyilwinmyint.mudra/posts/302761496596998?pnref=story
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...