ၾကက္မဆလာ ဒိန္ခ်ဥ္ခ်က္

ၾကက္မဆလာ ဒိန္ခ်ဥ္ခ်က္ အတြက္ လိုအပ္ တာေလးေတြ…

1. ၾကက္- ၆၅ က်ပ္သားခန္႔ (1 kg)
2. ဒိန္ခ်ဥ္ – ထမင္းစားဇြန္း ၅ ဇြန္း (5 tbsp)
3. နႏြင္းမႈန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း (1 tsp)
4. အေရာင္တင္မွဳန္႔ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
5. Chicken powder – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း (2 tbsp)
6. မဆလာ – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း (2 tbsp)
7. ေဂါက္သီးအရြယ္ ၾကက္သြန္နီအေသး – ၄ လံုး
8. ဆီ – ဟင္းခပ္ဇြန္းႀကီး ၃ ဇြန္း
9. ေရေႏြး – ဟင္းခပ္ဇြန္းႀကီး ၃ ဇြန္း
10. ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္(curry leave) – ၂ ခက္

ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးေသးေသးလွီးထားပါ။

ၾကက္သားကို ဒိန္ခ်ဥ္၊ နႏြင္း၊ Chicken powder ၊ မဆလာ တို.နွင့္နယ္ကာ ၂ နာရီခန့္နပ္ထားပါ။

ဆီအိုးထဲသို. ၾကက္သြန္နီကိုထည့္ၿပီး high heat နွင့္ ဆီသတ္ပါ။

ၾကက္သြန္နီမ်ား ဝါညိုေရာင္ျဖစ္လာလွ်င္ medium heat သို.ေလွ်ာ့ၿပီး အေရာင္တင္မွုန္.ထည့္ကာ ၃၊၄ ခ်က္ေမႊပါ။

ၿပီးလွ်င္ၾကက္သားကိုထည့္ကာ တူးၿပီးမကပ္ေစရန္ မၾကာခဏေမႊပါ။ ၇ မိနစ္ခန္.ေမႊေၾကာ္ပါ။ (ေရကို အေလာတႀကီးမထည့္မွ ၾကက္သားက စားလို.ေကာင္းတာပါ။ ေရထည့္ေစာလ်ွင္ ျပဳတ္ဖတ္လိုျဖစ္ၿပီး စားလို.မေကာင္းပါ၊)

၇ မိနစ္ခန္.ေမႊေၾကာ္ၿပီးလွ်င္ ေရေႏြး ဟင္းခတ္ဇြန္းႀကီး ၃ ဇြန္းထည့္ကာ အိုးအဖံုး ဖံုးၿပီး medium heat နွင့္ ၁၅ မိနစ္ခန္.တည္ထားပါ။ ၃၊၄ ခါေမႊေပးပါ။

ေရခမ္းၿပီး ဆီျပန္လာလွ်င္ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္ေလးမ်ားကို ေျခြထည့္ၿပီး ၂ ခါေလာက္ေမႊကာ မီးဖိုမီးကိုပိတ္၍ အိုးအဖံုးျပန္ဖံုးထားပါ။

၂ မိနစ္ခန္.ထားၿပီးလွ်င္ အလြန္ေမႊးကာ အရသာရွိလွေသာ ၾကက္မဆလာ ဒိန္ခ်ဥ္ခ်က္ကို အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္ႏူိင္ပါၿပီ။

https://www.facebook.com/ChawSusFoodFriends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...