ဆိမ့္စပ္ေမႊးတဲ့ ပဲပုပ္ခ်က္

ပဲပုပ္ကို မကင္ပဲ ခ်က္ရင္ ပိုဆိမ့္တာမို. အစိမ္း အတိုင္း ေလးခ်က္ထား တာပါ။

***... ဆိမ့္စပ္ေမႊးတဲ့ ပဲပုပ္ခ်က္ အတြက္ လိုအပ္ တာေလးေတြ…

1. ေရ ၁ နာရီခန္. စိမ္ၿပီး အေတာ္ေလး ညက္ေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ပဲပုပ္ – ၁၁ ခ်ပ္
2. ဆီ – 1/2 cup (125 ml)
3. ၾကက္သြန္ျဖဴ  အတက္ၾကီး – ၅ တက္
4. ငရုတ္သီးစိမ္း -၁၅ ေတာင့္
5. နႏြင္းမွဳန္. – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ပံု ၁ ပံု
6. အကြင္းလိုက္လွီးကာ ၂ ပိုင္းျဖတ္ထားေသာခရမ္းခ်ဥ္သီး အလံုးၾကီး – ၂ လံုး
7. အရသာမွဳန္.(chicken powder) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
8. ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
9 ပူစီနံ (သို႔) ရွမ္းနံနံ (သို႔) ပင္စိမ္းရြက္ – အနည္းငယ္

ၾကက္သြန္ျဖဴ နွင့္ ငရုတ္သီးစိမ္းကို မညက္တညက္ေထာင္းထားပါ။

ၾကက္သြန္ျဖဴ-ငရုတ္သီးစိမ္းေထာင္း၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ နႏြင္း နွင့္ ဆီ ကို high heat နွင့္ ေၾကာ္ေပးပါ။

ခရမ္းခ်ဥ္သီးဖတ္မ်ားေၾကသြားေအာင္ ဇြန္းနွင့္ ဖိေခ်ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။

ခရမ္းခ်ဥ္သီးဖတ္မ်ားေၾကသြားလွ်င္ medium heat သို.ေလွ်ာ့ၿပီး ဆား၊ အရသာမွဳန္. နွင့္ ေထာင္းထားသည့္ ပဲပုပ္မ်ားကို ထည့္ကာ ၂ မိနစ္ခန္. ေၾကာ္ေပးပါ။

ပူစီနံ(mint) ထည့္ကာ ၃၊၄ ခ်က္ေမႊၿပီးလွ်င္ မီးဖိုမီးကိုပိတ္ပါ။

ဆိမ့္စပ္ၿပီးေမႊးကာ စားေကာင္းလွေသာ ပဲပုပ္ခ်က္နွင့္ နယ္ထားသည့္ ထမင္းပူပူေလးကို ငါးေၾကာ္၊ ေဂၚလခါး သီးျပဳတ္၊ မုန္ညင္းျပဳတ္တို.နွင့္ တြဲဖက္စားပါက အလြန္တရာကို အရသာရွိလွပါတယ္။

https://www.facebook.com/ChawSusFoodFriends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...