Pad Thai ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲေၾကာ္



ထုိင္းစတုိင္ ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲပါ။ ေန႔လည္စာ၊ ညေနစာအျဖစ္ အလြယ္တကူ လုပ္စားႏုိင္ပါတယ္။ ဆန္ျပား(သုိ႔)ဆန္ေခါက္ဆြဲကုိ ၾကက္သား၊ ၀က္သား၊ ပင္လယ္စာ၊ ပဲပင္ေပါက္ တုိ႔နဲ႔ ေရာေၾကာ္ထားတာပါ။ ၀တ္ရည္က ရုိးရုိးေခါက္ဆြဲကို သံုးထားတာပါ။ ျပီမွ ပဲပင္ေပါက္၊ ေျမပဲ၊ သံပရာသီး၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္ တုိ႔ျဖင္႔ တြဲဖက္ျပီ သံဳးေဆာင္ရပါတယ္။ လုပ္ရတာလည္း လြယ္တာမုိ႔ ခုပဲ တူတူ လုပ္စားၾကည္႔ရေအာင္…

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲ(သို႔)ဆန္ေခါက္ဆြဲ – ၃၀၀ ဂရမ္
ပုဇြန္က်ား – ၁၅၀ ဂရမ္ (အျမွီခ်န္ အခြံႏႊာထားေပးပါ)
ၾကက္အူေခ်ာင္း – ၂ေခ်ာင္း (အေစာင္းပါးပါးလွီး ဆီနည္းနည္းျဖင္႔ ေၾကာ္ထားေပးပါ)
ဂုံး – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္းစာ (optional)
ပဲငံျပာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ငါးငံျပာရည္ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ဆြမ္းအုပ္ ဟင္းခတ္မွုန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (ႏွုတ္နွုတ္စဥ္းထားပါ)
ငရုတ္သီးအနွစ္ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျမိတ္ – စည္း၀က္ (၁လက္မခြဲအရြယ္ ပိုင္းျဖတ္ထားပါ)
ဟူစုိင္ – စည္း၀က္ (၁လက္မခြဲအရြယ္ ပိုင္းျဖတ္ပါ)
ပဲပင္ေပါက္ – လက္၂ဆုပ္စာ
ၾကက္ဥ – ၂လံုး (ခေလာက္ထားပါ)
သံပရာသီး – ၁လံုး (အ၀ုိင္းပါးပါးလွီးထားပါ)
ေျမပဲ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၅ဇြန္း (မညက္တညက္ေထာင္းပါ)


ျပင္ဆင္နည္း

၁။ အရင္ဆံုး ဒယ္အုိးထဲ ေရမ်ားမ်ားထည္႔ျပီ ေရဆူလာလွ်င္ ဆားအနည္းငယ္ထည္႔၊ ဆန္ေခါက္ဆြဲထည္႔ျပီ ၄-၅မိနစ္ခန္႔ တည္ထားေပးပါ။

၂။ ျပီလွ်င္ ဆန္ေခါက္ဆြဲကို ဇကာျဖင္႔ ျပန္စစ္ထားေပးပါ။

၃။ ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း)ထည္႔ျပီ ဆီပူလွ်င္ ၾကက္ဥ ၂လံုးကို အ၀ိုင္းျပား ေၾကာ္ေပးျပီ ပန္းကန္ထဲ ျပန္ဖယ္ထားပါ။



၄။ ျပီလွ်င္ ဒယ္ထဲ ၾကက္သြန္ျဖဴ ထည္႔ျပီ ပုဇြန္၊ ဂုံးတုိ႔ကို တလွည္႔စီ အေရာင္ရေအာင္ ၁မိနစ္ခန္႔ ေၾကာ္ေပးျပီ ျပန္ဖယ္ထားပါ။



၅။ ခြက္တစ္ခုထဲတြင္ ေဆာ႔ရည္အတြက္ (ပဲငံျပာရည္၊ ငါးငံျပာရည္၊ ေရ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း) တုိ႔ကုိ ေရာေမႊထားပါ။

ခ်က္ျပဳတ္နည္း

၁။ ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲေၾကာ္ စေၾကာ္လုိ႔ရပါျပီ။ ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း)ထည္႔ ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္သီးအနွစ္တုိ႔ကို ထည္႔ေပးျပီ မိနစ္၀က္ခန္႔ ဆီပူထုိးပါ။



၂။ ျပီမွ ပုဇြန္၊ ဂုံး၊ ေဆာ႔ရည္တုိ႔ကုိ ထည္႔ေပးပါ။



၃။ ထုိ႔ေနာက္ ေခါက္ဆြဲ၊ ၾကက္အူေခ်ာင္း ထည္႔ျပီ သမေအာင္ ဆီျပန္သည္အထိ ၂မိနစ္ခန္႔ တည္ထားပါ။

၄။ ေနာက္ဆံုးမွ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ ဟူစုိင္၊ ပဲပင္ေပါက္ ျဖဴးျပီ မီးပိတ္လိုက္ပါ။



၅။ အရသာရွိေသာ ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲေၾကာ္ကို ၾကက္ဥ၊ ပဲပင္ေပါက္၊ ေျမပဲ၊ သံပရာသီး၊ ငရုတ္သီးေလွာ္မွုန္႔တုိ႔ျဖင္႔ အရသာရွိစြာ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ…


 
 
C@Wutyee Food House
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook PageTwitter Google+

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...