ထိုင္းရိုးရာ အစားအစာ တစ္မ်ဳိးျဖစ္ၿပီး အဝါေရာင္ ခရမ္းၾကြပ္သီးကို သံုးေလ့ ရိွၾကပါတယ္၊ ေရႊဖရံု သီးျပဳတ္ အပါအဝင္ ေရေႏြးေဖ်ာထားသည့္ အသီး အရြက္မ်ား၊ သခြါးသီးကဲ့သို႔ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ အသီးအရြက္ မ်ားျဖင့္ တြဲဖက္စားေလ့ ရိွၾကပါတယ္။

***... ခရမ္းၾကြပ္သီး ဝက္ေခါက္ေၾကာ္ ငပိေထာင္း အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ…

1. ၾကက္သြန္ျဖဴ အတက္ႀကီး – ၃ တက္
2. ငရုတ္သီးစိမ္း – စားႏိူင္သေလာက္
3. သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
4. ဝက္ေခါက္ေၾကာ္ – လက္တစ္ဆုပ္ခန္႔ (အဆီ၊အသားတြဲေနေသာ ဝက္ေခါက္ၾကာ္ကို သံုးႏိုင္လ်ွင္ ပိုေကာင္းပါသည္။)
5. ပူစီနံ (mint) – ၁၅ ရြက္ခန္႔
6. မီးကင္ထားေသာ (သို႔) paper towel ျဖင့္ ဖံုးကာ microwave ထဲ စကၠန္႔ ၃၀ ခန္႔ထည့္ထားေသာ စိမ္းစားငပိ (shrimp paste) – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခန္႔
7. ခရမ္းၾကြပ္သီး – ၂ လံုး
8. ငါးငံျပာရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
9. သံပုရာရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္းခြဲခန္႔

#. ခရမ္းၾကြပ္သီးကို အလယ္ အူတိုင္ထုတ္ကာ ပါးပါးလွီးၿပီး ဆား (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းခန္႔) ထည့္ေဖ်ာ္ ထားေသာ ေရထဲ စိမ္ထားပါ။ အလယ္အူတိုင္ မ်ားကိုပါ စိမ္ထားပါ။

#. ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း နွင့္ သၾကားကို ဦးစြာေထာင္းပါ။

#. အနည္းငယ္ခ်ဳိးေျခထားေသာ ဝက္ေခါက္ေၾကာ္ နွင့္ ခရမ္းၾကြပ္သီး၏ အလယ္အူတိုင္မ်ား ထည့္ကာ အေတာ္ေလး ညက္ေအာင္ေထာင္းပါ။

#. ပူစီနံ နွင့္ ငပိထည့္ကာ ေရာေနွာသြားေအာင္ ေထာင္းေပးပါ။

#. ၿပီးလွ်င္ ငါးငံျပာရည္၊ သံပုရာရည္၊ ေရစစ္ ဆယ္ထုတ္ထားေသာ ခရမ္းၾကြပ္သီးတို႔ျဖင့္ ခပ္ဖြဖြ နယ္ေပးၿပီးေနာက္ ခရမ္းၾကြပ္သီး ဝက္ေခါက္ေၾကာ္ ငပိေထာင္းေလး ၾကိဳက္နွစ္သက္ရာ အသီးအရြက္ မ်ားျဖင့္ တြဲဖက္ကာ အရသာရိွစြာ သံုးေဆာင္ရန္ အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။

https://www.facebook.com/ChawSusFoodFriends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...