အားျဖည္႕အခ်ိဳရည္မ်ားေၾကာင့္ လူငယ္မ်ား၌ပင္ ႏွလံုးေရာဂါရႏိုင္

ကဖင္းဓါတ္ ပံုမွန္ စားသံုးမႈမရွိ သည့္ လူငယ္မ်ား သည္ အားျဖည့္ အခ်ိဳရည္ ေသာက္သံုးသည့္ အခါ ေသြးေပါင္ ခ်ိန္ျမင့္တက္ လာသည္ကို ေတြ႕ ရၿပီး ႏွလံုးေရာဂါမ်ား ခံစားရႏိုင္ သည္႕ အႏၲရာယ္  ရွိေၾကာင္း အေမရိ ကန္ႏိုင္ငံMayo Clinic သုေတသီ မ်ားက ဆိုသည္။

အသက္ (၁၉) ႏွစ္မွ (၄၀) ၾကား အေမရိကန္လူငယ္ (၂၅) ဦးကို အားျဖည္႕အခ်ိဳရည္ႏွင့္ အာနိသင္မဲ့ အခ်ိဳ ရည္ တစ္ဗူးစီ အလွည္႕က် ေသာက္သံုးေစၿပီး ႏွလံုးခုန္ႏႈန္းႏွင့္ ေသြးေပါင္ခ်ိန္တို႔ကို တိုင္းတာမႈမ်ား ျပဳလုပ္ခဲ့ သည္။ အားျဖည္႕အခ်ိဳရည္ (သို႔) အာနိသင္မဲ့အခ်ိဳရည္တို႔ မေသာက္သံုးမီႏွင့္ ေသာက္ၿပီး နာရီ ၀က္အၾကာ တို႔တြင္ ႏွလံုးခုန္ႏႈန္းႏွင့္ ေသြးေပါင္ခ်ိန္တို႔ကို တိုင္းတာခဲ့ၿပီး ကဖင္းဓါတ္ ပံုမွန္စားသံုးေလ့မရွိသူ မ်ားႏွင့္ ကဖင္းပံုမွန္စားသံုးတတ္သူ မ်ားအၾကား ကြာျခားမႈမ်ားကို ပါ ေလ့လာခဲ့ၾကသည္။ အားျဖည့္ အခ်ိဳ ရည္ေသာက္ ၿပီး နာရီ၀က္အတြင္း ေသြးေပါင္ခ်ိန္ သိသိသာသာျမင့္ တက္လာၿပီး အာနိသင္မဲ့ အခ်ိဳ ရည္ေသာက္ၿပီးခ်ိန္တြင္ ေသြးေပါင္ခ်ိန္ ေျပာင္းလဲမႈမရွိသည္ ကို ေတြ႕ရသည္။

ထို႔ျပင္ ကဖင္းဓါတ္ပံုမွန္စားသံုးေလ့မရွိသူမ်ားတြင္ အားျဖည္႕ အခ်ိဳရည္ေသာက္ၿပီး ေသြးေပါင္တက္ ျခင္းကို ပိုမိုထင္ရွားစြာ ေတြ႕ျမင္ရ ေၾကာင္း သုေတသီမ်ားကဆိုသည္။

“ကဖင္းဓါတ္ ပံုမွန္မစားသံုး ဖူးသူေတြအတြက္ အားျဖည္႕အခ်ိဳ ရည္ဆိုးက်ိဳးေတြဟာ ပိုသိသာထင္ရွား တတ္ပါတယ္။ လူငယ္ေတြပင္ျဖစ္ ေစကာမူ အားျဖည္႕အခ်ိဳရည္ေတြ ေၾကာင္း ႏွလံုးေရာဂါေတြပါ ရႏိုင္ပါ တယ္”ဟု သုေတသီ Anna Svatikova ကဆိုသည္။

ေဇာ္ကို
Ref:NMD
Health Updates Journal No.162
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...