ၾကက္သြန္ျဖဴသည္ အိုမင္းျခင္းႏွင့္ ဦးေႏွာက္ေရာဂါမ်ားကို အကာအကြယ္ေပးႏိုင္ ဟုဆို

ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ား စားသုံးျခင္းသည္ အိုမင္း ရင့္ေရာ္ျခင္းကို အကာ အကြယ္ေပးႏိုင္ ႐ုံမက ဦးေႏွာက္ႏွင့္ ဆက္စပ္သည့္ ေရာဂါမ်ားျဖစ္ေသာ အယ္လ္ဇိုင္းမားႏွင့္ ပါကင္ဆန္ေရာဂါေဝဒနာ မ်ားကို လည္း ေပ်ာက္ ကင္းေစႏိုင္ေၾကာင္း အေမရိ ကန္ ျပည္ေထာင္စု၊ မစ္ဇူရီ တကၠသိုလ္မွ သုေတ သန ပညာရွင္မ်ားက ထုတ္ေဖာ္ေျပ ၾကားေၾကာင္း Daily Mail သတင္းတြင္ ေဖာ္ျပ ထားသည္။

ၾကသ္သြန္ျဖဴကို လူတိုင္းသည္ ေန႔စဥ္စားသုံးသည့္ အစားအစာမ်ားထဲတြင္ မျဖစ္မေနထည့္သြင္း စားသုံး သင့္ေၾကာင္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဝမ္းမီးေကာင္းေစေရးႏွင့္ ေသြးလွည့္ပတ္ မႈေကာင္းေစေရးေလာက္သာ လူတိုင္းက သိၾကေသာ္လည္း ၾကက္သြန္ျဖဴ စားသုံးသူမ်ားသည္ အိုမင္းရင့္ေရာ္ျခင္းအျပင္ ဦးေႏွာက္ႏွင့္ ဆက္စပ္ၿပီး ျဖစ္တတ္သည့္ေရာဂါ မ်ားကိုပါ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ျခင္းကို သိသူနည္းလွေၾကာင္း ယင္း တကၠသိုလ္မွ တြဲဘက္ ပါေမာကၡ ဇီဇန္းဂူ ကေျပာၾကားသည္။

လူ႕ကိုယ္ခႏၶာတြင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ စားသုံးျခင္းသည္ မည္မၽွသက္ေရာက္မႈ ရွိေၾကာင္းကို ေလ့လာစူးစမ္း ဆဲျဖစ္ေၾကာင္း၊ မိမိတို႔အေနျဖင့္ ကာဘိုဟိုက္ၿဒိတ္ ဓာတ္ေျပာင္းလဲမႈ ေစာင့္ၾကည့္ေနၾကေၾကာင္း၊ FruArg ဟုေခၚသည့္ အဟာရႏွင့္ဓာတ္ ေျပာင္းလဲမႈသည္ ကိုယ္ခႏၶာကို မ်ားစြာ အကာအကြယ္ျပဳေနေၾကာင္း ယင္းက ဆိုသည္။

ဦးေႏွာက္ဆဲလ္မ်ားသည္ လူတစ္ေယာက္၏ စိတ္ဖိစီးမႈေၾကာင့္လည္းေကာင္း၊ သဘာဝပတ္ဝန္းက်င္၏ ႐ိုက္ခတ္မႈမ်ား ေၾကာင့္လည္းေကာင္း အခ်ိန္မေ႐ြး ပ်က္စီးမႈမ်ားရွိေနရာ၊ ယင္း႐ိုက္ခတ္မႈသည္ လူကို အိုမင္း ရင့္ေရာ္ေစျခင္းမ်ား ျဖစ္ေစႏိုင္ ေၾကာင္း၊ ေလထုညစ္ညမ္းျခင္း၊ ေဆးလိပ္ေသာက္ျခင္း၊ အရက္ေသာက္ျခင္း တို႔ေၾကာင့္လည္း ဦးေႏွာက္ဆဲလ္မ်ားကို ထိခိုက္ ေစႏိုင္ေၾကာင္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴထဲရွိ Microglia ဓာတ္သည္ ဦးေႏွာက္ဆဲလ္မ်ားကို အကာအကြယ္ေပးရာတြင္ အထိေရာက္ ဆုံးျဖစ္ေၾကာင္း သုေတသီမ်ား ကေျပာ ၾကားသည္။

http://www.maukkha.org
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...