ဆံပင္မျဖဴေအာင္ ကာကြယ္ႏုိင္တယ္ဆိုတဲဲ့ အစားအစာေတြ

ဆံပင္ျဖဴတာဟာ ပုံမွန္အားျဖင့္ အသက္အရြယ္နဲ႔ ဆက္စပ္ေန တယ္ဆုိေပမယ့္ ေစာေစာစီးစီး ဆံပင္ျဖဴတာ မျဖစ္ရေလေအာင္ အာဟာရျပည့္တဲ့ အစားအစာေတြ ျဖည့္စြက္စားေပးရင္းနဲ႔ ႀကိဳတင္ ကာကြယ္ႏုိင္ပါတယ္။ ဗီတာမင္ ေတြ၊ သတၱဳ ဓာတ္ေတြပါတဲ့ ေဆး၀ါးေတြ စားေပးရင္း ကာကြယ္ တာမ်ဳိးထက္ ပုံမွန္စားေနတဲ့ အစားအစာေတြက လည္း ဆံပင္ ျဖဴတာ ကာကြယ္ေပးႏုိင္ တာမို႔ ဘာေတြလဲ သိထားရေအာင္လို႔ ေဖာ္ျပေပး လုိက္ပါတယ္။

ဗီတာမင္စီအျပည့္အ၀ပါတဲ့ ဘယ္ရီသီးအမ်ဳိးမ်ဳိးဟာ အေရ ျပားနဲ႔ ဆံပင္က်န္းမာေရးအတြက္ အေထာက္ အကူျပဳပါသတဲ့။ ဘယ္ရီသီးေတြမွာပါတဲ့ အာဟာရ ဓာတ္ဟာ ေကာ္လဂ်င္ထုတ္လုပ္ မႈကို တိုးေစ တာေၾကာင့္ အသက္ အရြယ္ႀကီးရင့္မႈကို ကာကြယ္ေပး ႏုိင္ပါတယ္။

အမွ်င္ဓာတ္နဲ႔ ဓာတ္တိုး ဆန္႔က်င္ ဂုဏ္သတၱိရွိတဲ့ အစိမ္း ေရာင္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြမွာ ဗီတာမင္ဘီ လည္း ႂကြယ္၀တာမို႔ ဦးေရျပားက်န္းမာေရးအတြက္ ေထာက္ကူပါတယ္။ အစိမ္း ေရာင္ဟင္းရြက္ေတြမွာ ပါတဲ့ ေဟာ္မုန္းဓာတ္တစ္ခုကလည္း ဆံပင္ မျဖဴေအာင္ ကာကြယ္ေပးတယ္ လို႔ ဆိုပါတယ္။

အိုမီဂါ-၃ ဖက္တီးအက္စစ္ နဲ႔ ပ႐ိုတိန္းဓာတ္ေတြ ႂကြယ္၀တ့ဲ ဆယ္လ္မြန္ငါးကလည္း ဆံသားကေန ခႏၶာကိုယ္တစ္ခုလုံး က်န္းမာေစဖို႔ ကူညီေပးပါတယ္။

ေၾကးနီဓာတ္ဟာဆုိရင္ အ ေရျပားနဲ႔ ဆံပင္မွာရွိတဲ့ အမည္း ေရာင္ျဒပ္(မယ္လနင္) ထုတ္လုပ္ မႈ တုိး တက္ေစတာေၾကာင့္ ေခ်ာ ကလက္လုိမ်ဳိး အစားအစာေတြ က ဆံပင္နက္ေမွာင္ဖို႔အတြက္ ေထာက္ကူ ပါတယ္။ ေခ်ာက လက္လုိမ်ဳိးပဲ ေနာက္ထပ္စားသင့္ တာတစ္ခုကေတာ့ အယ္လ္မြန္ သီးပါ။ ေၾကးနီ ဓာတ္ေရာ၊ ဗီတာ မင္အီးေရာ ပါ၀င္တာေၾကာင့္ အေရျပားက်န္းမာေရးသာမက လက္သည္း၊ ေျခသည္းနဲ႔ ဆံပင္ အတြက္ပါ ေကာင္းက်ဳိးျပဳပါ တယ္။

-Ref: healthdigezt.com
7Day Daily
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...