ပဲပင္ေပါက္၊ ပိႏၷဲသီး သနပ္သုပ္ နွင့္ မုန္႔ဖတ္သုပ္ (ထားဝယ္)

***... အသီး၊ အရြက္ေလးေတြ ျပဳတ္ရေအာင္…

1. ပဲပင္ေပါက္ – 6 cups (1500 ml)ခန္႔
2. ပိႏၷဲသီး -၁ ဗူး (560 g) (အရည္မ်ား သြန္ကာ ခပ္ေသးေသး ဖဲ့ရႊဲ.ထားပါ။)
3. ၁ လက္မ အရွည္ခန္႔ ျဖတ္ထားေသာ ပဲသီး – 1 cup (250 ml) ခန္႔
4. ၾကက္သြန္နီ – 1 cup (250 ml) ခန္႔
5. မန္က်ဥ္းသီး အနွစ္ – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
6. စိမ္းစားငါးပိ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
7. ဆား – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
8. ေရ – 4 cups (1000 ml)

#. ေရ (1000 ml) ထဲသို႔ စိမ္းစားငါးပိ ( ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း)၊ ဆား ( ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း) နွင့္ မန္က်ဥ္းသီးအနွစ္ ( ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း) ကို ထည့္ပါ။

# . ၿပီးလွ်င္ ပဲသီး၊ ပိႏၷဲသီး၊ ၾကက္သြန္နီ နွင့္ ပဲပင္ေပါက္ကို ထည့္ကာ အဖံုး ဖံုးၿပီး medium heat ျဖင့္ တည္ထားပါ။

#. ေရေႏြး ပြက္ပြက္ဆူလာသည္နွင့္ ၃၊၄ခ်က္ခန္႔ အထက္၊ ေအာက္လွန္ၿပီး ေမႊေပးပါ။

#. အရည္ – 3/4 cup(180ml)ခန္႔ ခပ္ထုတ္ၿပီး အိုးအေသးတစ္အိုးထဲ ခြဲထည့္ထားပါ။

#. က်န္သည္မ်ားကို ဇကာျခင္းထဲေလာင္းထည့္ကာ အရည္မ်ားကို စစ္ထုတ္ပစ္ပါ။ (အသီး အရြက္မ်ား အရမ္း မႏြမ္းသြားေစရန္ ခ်က္ခ်င္းေလာင္းထည့္ စစ္ထုတ္ေပးပါ)

***... မန္က်ဥ္းနွစ္ ငါးပိ အခ်ဥ္ရည္ လုပ္ရေအာင္…

#. ခပ္ထုထ္ထားသည့္ အရည္ 3/4 cup(180ml)ခန္႔ ထဲသို႔ ငါးပိ(ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း) နွင့္ မန္က်ဥ္းနွစ္ (ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း) ထပ္ထည့္ၿပီး ဖိေခ်ေမႊကာ ဆူလာေအာင္ တည္ပါ။

#. ဆူလာလွ်င္ မန္က်ဥ္းနွစ္ ငပိ အခ်ဥ္ရည္ ရၿပီျဖစ္ေသာေၾကာင့္ မီးဖိုမီးကိုပိတ္ပါ။

***... ပဲပင္ေပါက္၊ ပိႏၷဲသီး သနပ္ သုပ္ၾကရေအာင္…

1. ငရုတ္သီးေျခာက္ အၾကမ္းမွဳန္႔ေၾကာ္ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
2. မညက္တညက္ ေထာင္းထားသည့္ နွမ္းမဲေလွာ္ေထာင္း – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
3. chicken powder – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
4. မန္က်ဥ္းနွစ္ ငါးပိ အခ်ည္ရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း
5. ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ

#. ျပဳတ္ထားသည့္ အသီး၊ အရြက္မ်ားကို တစ္ဝက္ခြဲကာ အထက္ပါ အဆာပလာမ်ားနွင့္ ေရာသုပ္ လိုက္လွ်င္ ပဲပင္ေပါက္၊ ပိႏၷဲသီး သနပ္သုပ္ စားရန္ အသင့့္ျဖစ္ပါၿပီ။

***... ပဲပင္ေပါက္၊ ပိႏၷဲသီး သနပ္ နွင့္ မုန္႔ဖတ္ သုပ္ၾကရေအာင္…

တစ္ဝက္က်န္ေနသည့္ အသီး အရြက္ျပဳတ္မ်ားကို
chicken powder
ငရုတ္သီး အၾကမ္းမွဳန္.ေၾကာ္
ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္
မန္က်ဥ္းနွစ္ ငပိ အခ်ည္ရည္
မညက္တညက္ ေထာင္းထားသည့္ နွမ္းမဲေလွာ္ေထာင္း

တို႔ လိုအပ္သလို ပိုထည့္ကာ မုန္႔ဖတ္ျဖင့္ ေရာသုပ္လိုက္လွ်င္ သနပ္ျဖင့္သုပ္ေသာ မုန္႔ဖတ္သုပ္ေလး အရသာရိွစြာ သံုးေဆာင္ရန္ အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။

https://www.facebook.com/ChawSusFoodFriends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...