ဆီးခ်ိဳေရာဂါ ရွင္မ်ားအတြက္ အေကာင္းဆံုး အသီးအႏွံမ်ား

သစ္သီးမ်ားတြင္ ပါဝင္ေသာ သၾကားဓာတ္မွာ ဆီးခ်ိဳေရာဂါရွင္မ်ားႏွင့္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ပိုမ်ားေန သူမ်ားအတြက္ မေကာင္းေသာ ထိခိုက္မႈ ရွိေသာ္လည္း ဆီးခ်ိဳေရာဂါ ရွင္မ်ားအတြက္ ခႏၶာကိုယ္ကို အက်ိဳးရွိေစ ႐ံုသာမက အင္ဆူလင္ ထုတ္လုပ္မႈကို ထိန္းခ်ဳပ္ႏိုင္မည့္ အခ်ိဳ႕ေသာ သစ္သီးမ်ားကုိမူ စားသံုးရန္ ဆရာဝန္မ်ားက လမ္းၫႊန္ထားသည္။

အနီေရာင္ ဂရိတ္ဖ႐ု သီးမ်ားမွာ ဆီးခ်ိဳေရာဂါသည္ မ်ားအတြက္ က်န္းမာေရးႏွင့္အညီဆံုး သစ္သီးျဖစ္ၿပီး တစ္ေန႔လွ်င္ ဂရိတ္ဖ႐ုသီး တစ္ျခမ္းစားေပးရန္ ဆရာဝန္မ်ားက အႀကံျပဳထားသည္။

ဓာတ္တိုး ဆန္႔က်င္ပစၥည္းမ်ားအျပင္ အမွ်င္ဓာတ္ႏွင့္ ဗီတာမင္ ဓာတ္မ်ားစြာပါဝင္ေသာ ဘယ္ရီသီးမ်ားကိုလည္း ဆီးခ်ိဳေရာဂါသည္ မ်ားစားေပး သင့္သည္ဟု ဆရာဝန္မ်ားက လမ္းၫႊန္ထားသည္။

ဖရဲသီး၊ သခြားေမႊးသီး (သို႔မဟုတ္) သခြား မသီးတို႔တြင္ ဗီတာမင္ ဘီႏွင့္ စီတို႔ ႂကြယ္ဝစြာ ပါဝင္သည့္အျပင္ ပိုတက္ဆီယမ္ႏွင့္ အျခား က်န္းမာေရးႏွင့္ညီေသာ ဓာတ္မ်ား ပါဝင္ေသာေၾကာင့္ ခႏၶာကုိယ္ အတြက္ အက်ိဳးရိွေစမည္ျဖစ္သည္။ ဆီးခ်ိဳေရာဂါရွင္မ်ား တစ္ေန႔လွ်င္ ခ်ယ္ရီသီး ၁၂ လံုးခန္႔ စားေပးသင့္ေၾကာင္း ဆရာဝန္မ်ားက အႀကံေပးထားသည္။

မက္မြန္သီးမ်ားတြင္ ဗီတာမင္ေအႏွင့္ စီအျပင္ ပိုတက္ဆီယမ္ႏွင့္ အမွ်င္ဓာတ္မ်ား ႂကြယ္ဝစြာ ပါဝင္ေသာေၾကာင့္ ဆီးခ်ိဳေရာဂါရွင္ မ်ားအတြက္ သင့္ေလ်ာ္သည္။ တ႐ုတ္ဆီးသီးမ်ားတြင္လည္း အမွ်င္ဓာတ္ႏွင့္ ဗီတာမင္ေအ ႂကြယ္ဝစြာပါဝင္ေသာေၾကာင့္ ဆီးခ်ိဳေရာဂါရွင္မ်ားအတြက္ အထူးေကာင္းမြန္ေသာသစ္သီးျဖစ္သည္။

ပန္းသီးမ်ားတြင္ အမွ်င္ဓာတ္ႏွင့္ ဗီတာမင္စီ ႂကြယ္ဝစြာ ပါဝင္ၿပီး အခြံတြင္ ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ပစၥည္း ႂကြယ္ဝစြာ ပါဝင္သျဖင့္ ပန္းသီး ကို အခြံမႏႊာဘဲ စားသင့္သည္။

ကီဝီ(kiwi)သီးမ်ားတြင္ ပိုတက္ဆီယမ္၊ အမွ်င္ဓာတ္ႏွင့္ ဗီတာမင္စီတို႔ ႂကြယ္ဝစြာ ပါဝင္သျဖင့္ က်န္းမာေရးအေျခအေနကို ထိန္းညႇိေပးႏိုင္ေၾကာင္း သိရသည္။ ပိုတက္ဆီယမ္၊ အမွ်င္ဓာတ္ႏွင့္ ကာဗိုဟိုက္ဒရိတ္ နည္းပါးေသာ သစ္ေတာ္သီးမ်ားကိုလည္း ဆီးခ်ိဳေရာဂါရွင္မ်ား စားေပးသင့္သည္။

လိေမၼာ္သီးမ်ားတြင္ ကာဗိုဟိုက္ဒရိတ္နည္းပါးၿပီး ပိုတက္ဆီယမ္ႏွင့္ ဗီတာမင္စီတို႔ ႂကြယ္ဝစြာ ပါဝင္ေသာေၾကာင့္ ဆီးခ်ိဳေရာဂါ ရွင္မ်ား ေဘးကင္းစြာ စားသံုးႏိုင္ေသာအသီးျဖစ္သည္။

Ref: TOI

7Day Daily
http://7daydaily.com/story/37224#.VVWF9pOYrdU
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...